Tävla för hälsans skull

I Sverige är en stor del katter och hundar överviktiga. Och eftersom övervikt ökar risken för flera andra allvarliga sjukdomar, innebär det också en förkortad livslängd för många – helt i onödan. Det vill vi ändra på. Därför arrangerar vi för fjärde året i rad en vikttävling, för att uppmärksamma problemet med övervikt och sporra katt- och hundägare till att hjälpa sina djur.

Viktresan 2017

Det är oftast i all välmening som vi ger våra djur det där tuggbenet eller godiset de tycker om. Men det är lätt att det blir för mycket och särskilt äldre individer lägger på sig mer än vad hälsan klarar av. Viktresan är en tävling som utmanar dig som katt- eller hundägare till att hjälpa ditt djur att få en bättre hälsa. Alla som tävlar har också chansen att vinna en årsförbrukning av kvalitetsfoder från oss på Royal Canin.

Anmäl dig här

En viktig resa för Frasse

Möt förra årets vinnare Frasse – en elva år gammal golden retriever som led av kraftig övervikt, liggsår och ömma leder. Med hjälp av rätt foder och en målmedveten matte lyckades han gå ner nära 15 kilo med hjälp av Viktresan förra året. Idag är han piggare och gladare än någonsin.

Läs Frasses berättelse

Har du frågor om vikt?

Det uppskattas att minst 30 procent av alla hundar och katter i Sverige lider av övervikt. Vi har samlat tips, artiklar och statistik som kan ge dig svar på några av de vanligaste funderingarna. Här hittar du också Hälsobarometern – en årlig svensk undersökning om övervikt och hälsa hos katt och hund.

Läs mer här

Så lyckas du

Här kommer sju snabba tips som kan fungera som en hjälp på vägen mot en hälsosam vikt.

Läs mer här