Vi använder cookies. Det är små textfiler som lagras på din dator och som används för att göra upplevelsen på sajten bättre. Läs mer.
Hem Vår foderfilosofi

Vår foderfilosofi

Det är ytterst svårt att jämföra olika foder endast utifrån den information som en innehållsförteckning ger, även om vissa fodertillverkare gärna vill påskina motsatsen. För att göra en rättvis bedömning behövs betydligt mer information än så. Vi på Royal Canin sätter alltid katten och hunden i främsta rummet. Varje enskild ingrediens i våra foder finns där av en anledning. Råvarorna väljs ut med hänsyn till sitt näringsinnehåll, sin kvalitet och funktion samt att råvaran är miljömässigt hållbar.

Varje enskilt recept utvecklas med stor precision för att uppnå en specifik näringsprofil anpassad för just de individer fodret är avsett för. Gemensamt för alla våra produkter är optimerad smältbarhet, precist näringsinnehåll och hög smaklighet.

Det är inte så enkelt att det bara är fodrets innehåll av exempelvis ”kött” eller andra ingredienser som definierar dess kvalitet. Det är istället råvarornas näringsvärde, funktion och tillgänglighet för djuret som avgör produktens slutgiltiga kvalitet och funktion. Vi på Royal Canin menar att det katten och hunden behöver för att fungera och må bra är näringsämnen, inte ingredienser. Därför väljer vi att definiera, och prata om, våra produkters näringsvärde istället för dess ingredienser. Med hjälp av råvaror med känt näringsinnehåll kombinerar vi olika råvaror för att nå det bästa slutresultatet.