Hundens bästa vän är skräddarsytt foder

Sedan urminnes tider har hundar levt upp till epitetet ”människans bästa vän”. Men mer sällan har vi stannat till och funderat på vad det innebär och gått in i förhållandet, i detalj. För en rashund är antagligen husse och/eller matte den bästa vännen, men bara om han eller hon kan erbjuda kärlek, trygghet, uppmärksamhet – och en hälsosam, näringsriktig kost. Och naturligtvis måste då kosten anpassas. Varje ras är unik, med unika krav och behov. För detta krävs det kunskap, något som är grunden i allt vi på Royal Canin gör. Genom att utveckla och anpassa våra produkter efter de olika rasernas behov skräddarsyr vi lösningar som bidrar till ett hälsosamt liv. Det är på detta sätt vi bidrar till att verkligen vara hundens bästa vän.

ATT VÄLJA EN RASHUND

Att välja att skaffa en rashund med stamtavla har en mängd fördelar. Främst ger det dig som blivande hundägare mer information kring vad du kan förvänta dig. Alla raser har specifika nedärvda drag och även om varje enskild hund naturligtvis har sin egen personlighet, så blir det lättare att matcha hundens egenskaper med din egen livssituation och din egen personlighet. En Labrador kommer alltid att passa bättre för en aktiv person som älskar uteliv, medan en Chihuahua troligtvis blir en bättre kamrat till en storstadsfamilj som oftare är hemma i lägenheten. En renrasig hunds stamtavla är vidare oftast ett krav om du funderar på att ställa upp med din hund i utställningar eller rasspecifika tävlingar.

RASHUND + RASANPASSAT FODER = VÄLMÅENDE

På Royal Canin vet vi att varje hund är unik. Att varje hund har sin alldeles egen uppsättning av personlighet och utstrålning, något som i allra högsta grad även gäller rashundar. Varje ras har sina alldeles egna behov och nedärvda näringskrav. Därför erbjuder vi rasanpassade specialfoder, speciellt utvecklat för olika raser. Med våra 50 år av erfarenhet och forskning i ryggen, utvecklar vi foder för valpar och vuxna hundar, foder som specialutvecklats in i minsta detalj för att uppfylla näringsbehoven. Vi ser till att näringsämnena också är tillgängliga och i rätt balans samtidigt som fodret smakar fantastiskt gott.

VILKEN HUND PASSAR DU BÄST MED?

Varje ras är unik och i varje kull skiljer sig varje liten valp från sina syskon, med olika karaktär och sin alldeles egna personlighet. Så vad ska du tänka på när du väljer? Vad behöver du fundera igenom innan du bestämmer dig för vilken ras du vill ha? Vi har samlat lite råd och hjälp på vägen mot att fatta det bästa beslutet.

VILKEN HUNDRAS PASSAR MIG?

HUND OCH TRÄNARE – TILLSAMMANS MOT MÅLLINJEN

Sedan den blev en officiell sport 1987 har agility växt över hela världen och i dag är det en extremt populär sport för många hundägare. Agility är ett roligt och härligt sätt att hålla din hund – och dig själv – i trim och ett sätt att visa upp din hunds skicklighet. Men för en hund som ska prestera på topp krävs det anpassat foder, näring som räcker hela vägen genom och över hinder – hela vägen fram över mållinjen.

LÄS MER OM AGILITY

DET BÄSTA FODRET FÖR DIN RASHUND

Olika raser, olika näringsbehov. Här presenterar vi ett antal av de raser för vilka Royal Canin utvecklat skräddarsydda lösningar och specialanpassat foder.

LABRADOR RETRIEVER

Labrador Retriever är en stor och rejält aktiv hundras som kan leva upp till 14 år. Labradoren är en av de mest tillgivna hundraserna och blir gärna bästa vän med både barn och vuxna, vilket gör dem till väldigt lojala familjemedlemmar. De är nyfikna och älskar att upptäcka nya saker, och kan tränas att vara både lugna och lydiga. De är extremt sällskapliga och skaffar sig konstant nya djur- och människovänner under promenaden. Labradoren är energisk och aktiv och kräver daglig aktivering och träning. Det bästa sättet att ge hunden de bästa förutsättningarna att må bra är att variera träning och motion samt att vara noggrann i valet av foder. Du bör ge din Labrador en balanserad kost av hög kvalitet för att motverka övervikt. Labrador Retrievern är känd för att vara matglad och löper bland annat därför risk för övervikt. Det skräddarsydda fodret, Royal Canin Breed Health Nutrition, har ett reducerat energiinnehåll och foderbitarna är speciellt utvecklade för att få hunden att äta långsammare vilket bidrar till att minska risken för övervikt. Fodret bidrar även till att främja ben och ledhälsan samt främjar en frisk hud och päls.

läs mer om LABRADOR RETRIEVER

GOLDEN RETRIEVER

Golden Retrievern är en stor och aktiva hund som älskar att leka apport, ta en simtur eller bara vara med sin ägare. En Golden Retriever kommer att må bra och trivas i princip var som helst, bara den får tillräckligt med uppmärksamhet, aktivering och träning. Golden Retrievern behöver daglig motion och aktivering för att inte gå upp i vikt. Golden Retrieverns glada humör, lekfullhet, tålamod och önskan om att vara till lags gör att de är lojala familjemedlemmar och även utmärkta brukshundar.
Royal Canin’s Breed Health Nutrition Golden Retriever bidrar till att främja en frisk hud och päls och bidrar till att bibehålla golden retrieverns idealvikt.

Läs mer om GOLDEN RETRIEVER

SCHÄFER

Vare sig det handlar om leta efter brottslingar, hitta narkotika eller tävla i någon bruksgren så klarar Schäfern jobbet. Schäferns mångsidighet är ett av rasens främsta kännetecken. Schäfern är intelligent hund med mycket arbetsvilja, som med rätt träning och motion kan bli en lojal kärleksfull partner i en mängd olika hundsporter. Schäfern har generellt sett en känslig matsmältning. Royal Canin Breed Health Nutrition German Shepherd innhåller därför proteiner med en hög smältbarhet och ett balanserat fiberinnehåll, specifikt anpassat till schäfern. Fodret bidrar även till ben och ledhälsan samt främjar en frisk hud och päls.

Läs mer om SCHÄFER

GRAND DANOIS

En Grand Danois mest utmärkande drag är, föga oväntat, storleken – och trots att “danois” betyder “dansk” så kommer faktiskt denna hundras ursprungligen från Tyskland. Rasen föddes upp för att fungera som jakthundar och trots att de i dag fortfarande har en intelligent, orädd och ståndaktig personlighet så hittar man dem oftare i soffhörnet med sina hussar och mattar än ute på jakt.
Med detta sagt så är det naturligtvis så att en Grand Danois behöver ordentligt med motion och gott om tillfällen att få röra på sin stora kropp. En lägenhet räcker oftast inte till, utan en Grand Danois-ägare gör bra i att ha en bra rastgård eller en stor trädgård i närheten av sitt hem där hunden kan får ordentligt med utrymme att springa.
Grand Danoisen har ett känsligt matsmältningssystem. Royal Canin Breed Health Nutrition Grate Dane innehåller lättsmälta proteiner och utvalda fibrer som begränsar jäsning i tarmen och främjar en balanserad tarmflora. Fodrets sammansättning bidrar även till att stärka hundens ben och ledhälsa.

Läs mer om GRAND DANOIS

HITTA RÄTT FODER

Foderguiden är ett verktyg som du kan använda för att hitta rätt mat till din hund. Mata in de viktigaste faktorerna som påverkar hundens näringsbehov, t.ex ras, ålder och eventuella sjukdomar, så ger vi dig ett förslag.

GÅ TILL FODERGUIDEN

PUDEL

Pudeln associeras ofta med Paris, men faktum är att rasen ursprungligen kommer från Tyskland. Pudeln är en atletisk hundras som med sin intelligens och lust att lära är underbara sällskapsdjur. Faktum är att pudeln ofta återfinns på pallplatserna i agilitytävlingar och lydnadskurser.
Till följd av sin aktiva och intelligenta karaktär behöver en pudel ordentligt med uppmärksamhet och motion. De älskar att leka med sina ägare och de behöver rejält med utrymme för att springa och motionera så ett hus med en stor trädgård är att föredra för den som funderar på att skaffa en pudel. Pudeln har generellt sett en lång livslängd. Royal Canin Breed Health Nutrition Poodle innehåller näringsämnen som bidrar till en frisk hud och vacker päls. Fodrets sammansättning bidrar till att stärka pudelns muskler och främjar ett hälsosamt åldrande.

Läs mer om PUDEL

YORKSHIRETERRIER

Yorkshireterriern är en härlig hundras, en gullig och fin hund med en makalöst blank och lång päls, som dock kräver ordentligt med omvårdnad. Rasen avlades ursprungligen fram för att fånga ohyra som råttor och möss, något som fortfarande märks i dess temperament. Det är en aktiv, frågvis och ibland envis och självständig hund och den beskrivs ibland som dominant och viljestark. Vid sidan av detta är Yorkshireterriern extremt lojal och väldigt kärleksfull mot sin ägare.
Royal Canin Breed Health Nutrition Yorkshireterrier innehåller näringsämnen som håller yorkshireterrierns långa päls frisk. Fodret tillfredsställer de mest kräsna hundarna tack vare en kombination av extremt smakliga näringsämnen. Fodret tillför även utvalda näringsämnen som främjar ett sunt åldrande och minskar bildandet av tandsten tack vare ämnen som binder kalciumet i saliven.

Läs mer om YORKSHIRETERRIER

JACK RUSSELL TERRIER

Jack Russell-terriern är en hund med ett temperament som är suktar efter action och äventyr. Detta är en hundras fullmatad med personlighet och karaktär. Låt dig inte luras av dess storlek, du kommer snart att märka att en Jack Russel-terrier har mer energi än de flesta och kan hålla igång längre än de flesta andra hundar. Energimängden betyder naturligtvis att den här rasen behöver rejält med rörelse, träning och motion, varje dag.
En Jack Russel-terrier är kanske inte det bästa valet för någon som inte haft en hund tidigare eftersom den tenderar att vara både självständig, envis och ganska framfusig och krävande. Det behövs massor med tålamod samt en rejäl portion insikt kring hur rasen fungerar för att kunna träna hunden ordentligt.
Eftersom Jack Russell-terriern är en alldeles särskilt aktiv och ivrig hund är det viktigt att muskulaturen och vitaliteten byggs upp och underhålls genom hela livet. Royal Canin’s Breed Health Nutrition, specialutvecklat för Jack Russel-terrier bidrar till att stärka muskelmassan. Fodret innehåller även antioxidanter för att bibehålla vitalitet samt näringsämnen som stöttar hudbarriären och bevarar en frisk päls och sund hud. Fodret hjälper också till att stävja uppkomsten av tandsten genom foderbitarnas konsistens som ger en mekanisk borstningseffekt vid tuggning.

Läs mer om JACK RUSSELL TERRIER

PERFEKT – IN I MINSTA DETALJ

Varje hund är unik, med unika behov vad gäller foder och näringsbehov. På Royal Canin har vi valt att basera hela vår affär kring detta faktum och vi har byggt hela vår filosofi kring våra skräddarsydda, anpassade foder – allt för att främja djurens hälsa. Vårt foder har alltså specialutvecklats in i minsta detalj för att passa perfekt, i allt från näringsinnehåll och ingredienser, hela vägen till form och storlek på foderbitarna.

EN LITEN BIT PERFEKTION

HITTA DIN NÄRMASTE ÅTERFÖRSÄLJARE

Till karta
Vi använder Cookies för att ge dig din bästa onlineupplevelse. Genom att klicka i TILLÅT godkänner du att vi använder Cookies i enlighet med våra riktlinjer för cookies.
Cookie Settings