Vi använder cookies. Det är små textfiler som lagras på din dator och som används för att göra upplevelsen på sajten bättre. Läs mer.

Det är naturligtvis en självklarhet. Olika djur behöver olika typer av foder. Och olika raser mår olika bra av olika sorters foder och olika sammansättningar av näringsämnen. Men det krävs koncentrerad forskning, expertis och kunskap för att hitta de skillnader som finns mellan hundar och katter av samma form och storlek, de olika näringsbehov som finns till följd av de olika rasernas genetiska profil

Att uppfylla kravspecifikationerna

På Royal Canin har vi samlat 50 år av erfarenhet och expertis, allt baserat på vårt fokus på hundars och katters individuella behov. Varje katt och hund är unik och varje individ behöver precis och exakt näring, anpassad för de rasspecifika behoven. Vi vet att kost utvecklad kring näringsinnehåll är det mest naturliga valet, för vad kan vara mer naturligt än föda som uppfyller de individspecifika näringsbehoven.

Foderlösningar baserade på kunskap och forskning

Tack vare forskningen har kunskapen kring vilka näringsämnen hundar och katter behöver – och hur dessa förändras över tid och med olika nivåer av aktivitet – vuxit. Och i dag har vi möjlighet att anpassa fodret för att möta de individuella behoven. I dag lever de flesta hundar och katter skyddade, bekväma liv och detta kanske är än mer sant för renrasiga djur. Detta innebär, bland annat, att de förbrukar betydligt mindre energi än vad de gjort historiskt och att fodret alltså måste anpassas efter detta.

Unika lösningar på unika krav

En överviktig katt mår, till exempel, bäst av ett foder som är rikt på fiber men lågt fettinnehåll. Men även bland överviktiga katter finns olika nivåer av aktivitet och fodret behöver alltså anpassas efter detta. Jakt- eller agilityhundar gör av med betydligt mer energi och näringsinnehållet behöver anpassas därefter. Man behöver även väga in ålder, olika stadier i hundars och katters liv och hitta det foder som bäst understödjer djurets hälsa och välmående. Vidare behöver dräktiga djur samt diande honor specialanpassad kost.

Med djurets bästa i fokus

Katter och hundar ska alltid kunna äta sig mätta och samtidigt kunna behålla sin idealvikt och få i sig en korrekt sammansättning av näringsämnen. Royal Canin arbetar kontinuerligt med att utveckla lösningar som anpassas efter olika individer, olika raser och olika behov och livsstadier – allt med djurets hälsa i fokus. Vi ser alltid till katten och hundens bästa i första hand och varje ingrediens i vårt foder har valts omsorgsfullt baserat på dess näringsinnehåll och kvalitet. Detta är anledningen till att vi alltid hellre talar om ”näringsinnehåll” än ”ingredienser”. Alla våra produkter har utvecklats för att erbjuda din hund eller katt optimerat intag, premiumnäringshalt – och en tilltalande smak.